Ta chansen och prova på reklamfilmsbranschen för en dag!
Vanligtvis spenderas åtskilliga summor när en reklamfilm ska produceras. I Filmskaparna gäller det för er, uppdelade i team att skapa en reklamfilm som lyfter fram er som företag eller kanske någon ny produkt. Den stora skillnaden är att ni har 0 kr i budget och bara ett par timmar på er innan deadline… Låt kreativiteten flöda!

Varje lag tilldelas en väska innehållande filmkamera, mikrofon, stativ, filmklappa, manushäfte och rolig rekvisita. Ingen rekvisita är den andre lik vilket ger en stor variation på reklamfilmerna.

Ni börjar med att konstruera en story/handling för reklamfilmen. På ca 45 min skriver ni ihop ett manus med innehållande scener. Ni kommer överens om vem som är kameraman, ljudansvarig, skådespelare o.s.v. Oavsett om du är väldigt utåtriktad och tycker om att agera eller vill ha en mer tillbakalutad roll så finns det något som passar alla.

Sedan är det dags för filminspelning. Hitta den perfekta miljön för just er reklamfilm. Inom två timmar ska lagen vara återsamlade för inlämning av filmat material.

Nu kan ni antingen fortsätta att konferera eller njuta av en god middag på någon av de trevliga restauranger och festvåningar som vi samarbetar med. Under tiden redigerar och klipper vi era reklamfilmer.

Middagen avslutas med en rafflande Oscargala där filmerna visas och priser delas ut för bästa film, rollprestation och så vidare. Filmerna får ni självklart behålla.

Syftet är att skapa teamkänsla, motivera, stimulera och självklart ha en rolig stund tillsammans. Ni får möjligheten att kliva ur vardagen och uppleva något nytt och spännande. En annorlunda och rolig aktivitet som svetsar samman gruppen.

Filmskaparna får er att öppna upp ögonen för varandra och ger er en ny kunskap om gruppen samtidigt som du lär känna dig själv bättre. Ni kommer garanterat att få många härliga skratt tillsammans.

Ni använder er naturligtvis av proffsig och lätthanterad utrustning:

– Systemkamera Sony A58 – Full HD kamera med 18-55 objektiv för grym bild och ljusupptagning samt auto-fokusering för enkel hantering
– Dynamisk fristående mikrofon med tillhörande mik-bom för att fånga konversationer i miljö där kamerans egen mikrofon annars inte räcker till
– Kamerastativ, Filmklappa & Manushäfte
– Rekvisita som lätt får fantasin och inspirationen att flöda